Denemarken Caches

In 2004 en 2007 zijn we in Denemarken op vakantie geweest. De eerste keer hadden we een appartement gehuurd in het noorden van het land, zo'n 300 meter van het strand.. Prachtig weer gehad maar Casper de border collie ging toen nog niet mee. De laatste keer hadden we een huisje gehuurd en ging de hond wel mee. Dit keer in West Jutland op zo'n 330 meter van het fjord. Alleen was dit keer het weer veel minder. Beide vakanties werden natuurlijk ook gebruikt om wat geocaches te vinden. Af en toe met de hele family, maar vaker nog ging de BushMan al 's ochtends vroeg op pad... En de tweede vakantie natuurlijk altijd met zijn cache dog!

Denemarken is een echt Geocache land. Er zijn veel caches neergelegd en ze liggen vaak op hele mooie, of op wetenswaardige plekken. Helaas maken de denen weinig gebruik van ammo-kisten. Hun manier van verstoppen bestaat meestal uit een verpakking van bv. een aardappelsalade-verpakking en deze dan in één, maar vaak ook meerdere plastic zakken. Geen wonder dat veel caches dan ook een vochtig logboekje hebben. Over het algemeen wordt de cachebeschrijving meertalig vermeld. Hints zijn niet altijd vanzelfsprekend!

In 2004 heb ik de caches met een eenvoudige Magellan Sportrak gevonden. Ontvangst was op de meeste plaatsen redelijk tot goed. Eénmaal was de navigator volledig ontregeld en dat gebeurde bij een cache die in de nabijheid van een windmolenpark lag... In 2007 werd gebruik gemaakt van een Garmin GPSmap 60CS. Deze werd niet alleen voor Geocachen gebruikt maar ook voor route-navigatie. Ontvangst was ook nu redelijk tot goed.

Klik hier voor de gevonden caches en de logs... Voor de vakantiefoto's hier klikken...