op zoek naar de schat…

Cache van de week: Preikestolen

preikestolen
DE PREIKESTOLEN

meer filmpjes onderaan deze pagina en op de BLOG en de voorbereidingen voor de Aurora Expeditie 2012 vind je hier >>> en foto's van de Arctic Roadtripo Geocaches zijn hier te vinden.

Schatzoeken met je GPS

Een heerlijke combinatie van wandelen in de natuur, techniek, puzzelen en spoorzoeken:

GeoCaching

 
Geocaching: Het Hi-Tech Schatzoeken

In mei 2000 besloot de toenmalige president Clinton om de GPS Selectieve Beschikbaarheid (SA) uit te schakelen.

GPS ontvangers sprongen van een 300 feet nauwkeurigheid ineens naar 30 feet en al drie dagen later verscheen er een bericht in de sci. geo. satelliet-nav USENET nieuwsgroep waarin het idee geopperd werd van een wereldwijde jacht naar verborgen schatten via waypoints op het internet… Beginnend met een bescheiden klein emmertje vol met snoepjes in Oregon, ontwikkelde de sport zich als een lopend vuurtje. Binnen weken werden opslagplaatsen in Washington, Kansas, Californië, Nieuw-zeeland, Australië en Chili verborgen. Vandaag de dag is geocaching enorm populair geworden en de regels zijn nog steeds het zelfde: Vindt de cache, neem er wat uit, stop er wat in, maak een notitie in het logboek en op internet, en HAVE FUN!!

Sinds July 28, 2003 doen we actief mee. Eerst onder de naam "schoth", nu als "BushMan_NL & Dog". Geocaching is een perfecte mix van beweging, natuur en techniek! Wandelen in de natuur met een GPS om een schat te zoeken. De eerste geocaches werden nog met een mini-pc en TomTom opgespoord maar al gauw daarna werd een Magellan Sportrak GPS aangeschaft. Daarna deed een Garmin GPSMAP 60CS uitstekend werk! Maar nu is een splinternieuwe Colorado 300 aangeschaft. Europees model maar wel uit Israël. Via Ebay bijna de helft goedkoper als in Nederland! Klik hier voor de logs van de diverse caches...

Profile for BushMan_NL
*** Partner Sites ***


http://www.geocaching-portal.com/


http://geocaching.startkabel.nl/


http://www.geocaching.nl/

http://www.geocaching.com/

http://www.brillig.com/geocaching/

Foto Selectie

Klik op een foto voor meer info en/of afbeeldingen...


meer Cache

Hieronder wat verwijzingen naar diverse overzichtjes, foto's en zo meer...

En nog wat andere verwijzingen:

Mijn uitrusting kun je hier bekijken en wat er in het vest zit kun je hier bekijken. Zelf heb ik vijf caches uitgezet: FunBox_NL, MusicBox_NL, BokslootBox
Kerstin's Schat
en de meest recente: De dikke beuk.
De NL caches zijn korte wandelingen in rustig natuurgebied langs de Regge. De Bokslootbox is een langere multi-cache wandeling rondom het voormalig sanatorium Kronnenzommer te Hellendoorn. Daarnaast heb ik drie caches in beheer: Eén van nederlands oudste geocaches De Luttenberg, Dickerdack waar de honden vrij los mogen lopen en een cache in het natuurpark: Toestemming.