TOESTEMMING?....!?!

In september 2003 heeft Leo Krabbendam deze cache uitgezet naar aanleiding van heftige discussies in het Geocaching Forum over het wel of niet vragen voor toestemming van landeigenaars voor het plaatsen van een cache. Tegenwoordig is de toestemming vereist voor het plaatsen van een cache. De afwisselende route voert in zijn geheel door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en brengt je langs enkele van de mooiere plekken van dit prachtige natuurgebied. Alle waypoints zijn bereikbaar via de paden. De wandeling is ongeveer acht kilometer. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd en de boswachters controleren veel en streng!
Leo is inmiddels geemigreerd naar Skandinavie en Bushman heeft het beheer van de cache overgenomen. Daarbij zijn enkele kleine wijzigingen aangebracht. Zo is de Curver box vervangen door een kleine munitiebox, is een klein gedeelte van de wandeling over de heide verplaatst ivm. afsluiting van dat gedeelte tijdens het broedseizoen van ondermeer de korhoen en zijn op meerdere plaatsen waarbij de opgaven door natuur of mensenhand veranderd zijn, controle-tags aangebracht.


De wandeling begint bij het bezoekerscentrum. Daar is een ruime parkeergelegenheid en van hieruit is het maar een kort stukje naar WP 1. Aan het begin van de brug, of is het nou het einde van de brug, is het eerste waypoint te vinden. Het gaat om een telefoonnummer waarbij het laatste cijfer bij A ingevuld wordt.

Daarna de paden op het bos in. Bij WP 2 is een groot, metalen luik te vinden met daarop vier cijfers in wit op groen, gescheiden door een streepje. Neem het eerste cijfer voor B, en het laatste cijfer voor C. Vervolg de wandeling naar WP 3 waar drie kleine, stalen letters en cijfers te zien zijn. De letters staan voor een bepaald soort straling maar in dit geval gaat het om de cijfers... het eerste cijfer voor D, het tweede cijfer voor E en het derde en laagste cijfer voor F.

Even rekenen voor WP 4: N52 21.AA(B-1) en E6 25.(B-2)F(A-2)

Hier aangekomen vind je in de buurt twee cijfers dichtbij een groene pijl. Neem het laatste cijfer voor G. Op dit punt het pad langs de bosbessen nemen om naar WP 5 te gaan. Daarvoor is wel even een waypoint-projectie voor nodig:

Afstand is: (E * A * A) - (D + E) meter

Richting is: ((E + D) * C * A) + D graden

Hier aangekomen sta je op de scheiding van bos en hei en wordt het opnieuw rekenen voor de volgende projectie:

Afstand is: ((A * C * C) * (D + D)) - (B + 2) meter

Richting is: (E + E + E + B) * C graden

Als het rekenen gelukt is staan we nu bij WP 6 met een infobord over waaiers. Wat voor type waaier staat er op het bord vermeld (tien-letter woord)? Neem van het antwoord de derde letter en bereken zijn plaats in het alfabet. voorbeeld: A=1, B=2, C=3 enz.

Bereken nu WP 7: N52 2F.FG1 en E6 25.(C+1)3DEven uitpuffen na deze klim is wel lekker. Daarbij kun je gelijk het aantal stammen tellen van de berk op het kruispunt. J = het antwoord. Opniew even rekenen voor WP 8:

N52 2F.EEB en E6 26.GED

Na zo'n 160 mtr. wel even uitkijken met oversteken! Nu verder over de hei naar WP 8. In de onmiddellijke omgeving (zeg een straal van 10 meter) vind je een aantal paaltjes. K = het aantal paal/palen vorzien van een pijl. Ga vervolgens 60meter in de richting 65 graden. L = het cijfer dat je daar op een metalen plaatje vindt. Via kronkelpaadjes komen we daarna bij:

WP 9 : N52.21.KEC E6.26.J(D+1)J

R = het aantal treden plus 3 wat je hier vindt. Door het niveauverschil en weersinvloeden is er soms wat onzekerheid over het juiste aantal. Uitkomst is een even getal...
WP 10 : N52 21.KB(K+L) E6 26.GFG

Hier zijn we op een plek aangekomen waar we via een berekening het antwoord op de volgende prangende vraag kunnen vinden:

Wat zou de voornaam kunnen zijn van Anton’s geliefde?

Chantal ? M = 4
Hilke ? M = 8
Nadia ? M = 2

Het (schuine) antwoord op deze vraag kun je vinden op een afstand van :

(Nijverdal * (Almelo + Borne) + Delden + Goor) meter
in de richting van (Hengelo + Borne + Nijverdal) graden

Ga naar :
WP 11 : N52 21.CD(J-K) E6 26.KFK

Opnieuw goed uitkijken bij het oversteken van de Toeristenweg! Op de plek aangekomen is het even goed rondkijken. We hebben zoiets al eerder in de route gezien. Dit keer hebben we alleen het laatste cijfer nodig voor N nodig.

 

Ga naar :

WP 12 : N52 21.LLH E6 26.JDM

Vind de cijfers bij de dichtsbijstaande boom van het infopaneel. Tel deze cijfers bij elkaar op en P = het antwoord.

Ga nu naar: WP 13 : N52 21.PMD E6 26.LJ(N-J)

Dit is de laatste aanwijzing. Q = het cijfer wat je hier vindt bij de blauwe mammoet en hiermee zijn alle cijfers verzameld. Nu op naar de eindlokatie!De cache is niet gebonden aan sluitingstijden zolang het maar tussen zonsopgang en zonsondergang is. Kijk niet in de rechtste en ook niet in de middelste..........?

N52 2Q.HC(N-J) E6 2(C+Q).(B-1)(M-A)Mdownload hier het GARMIN bestand en hier het GPX bestand van de Toestemming cache.

gezocht maar niet gevonden? Check hier uw coordinaten: Geochecker.com


Profile for schoth

BACK