De Dacia Logan MCV cam…

Don't look back ...


Inbouw achteruitrijcamera

F5...F5...F5....Enter!
Al een hele tijd een Xomax Blue Tooth autoradio op het oog maar ik werd steeds overboden op Ebay. Uiteindelijk toch voor zo'n scherp prijsje kunnen kopen dat er gelijk een achteruit- rijcamera is bijgekocht.

Meer Info:

 

verbruik:
Spritmonitor.de

XomaX Autoradio en DVD speler

Na meerdere berichten gelezen te hebben in de diverse binnen- en buitenlandse Dacia Forums over de matige kwaliteit van de standaard ingebouwde Blaupunkt zijn we gaan kijken naar een alternatief. Via Ebay na diverse biedingen uiteindelijk voor een scherp prijsje een Xomax kunnen kopen die ook nog eens DVD-tjes kan afspelen en nog veel meer aansluitmogelijkheden heeft. Eerst nog even geprobeerd om de radio zelf in te bouwen maar met zijn twee linkerhanden kon schotje nog niet eens de oude radio verwijderen. Dus alsnog even naar Rijssen getuft alwaar een monteur van garage Munsterhuis de xomax binnen een kwartier en zonder extra kosten heeft ingebouwd. Even de mobiele telefoon 'pairen' via blue tooth en een DVD-tje gemaakt vol met favoriete MP3-tjes. Speakertjes inbouwen lukte wel. Even goed opletten dat de draden goed aangesloten worden en daarna had ik nog nooit eerder zo mooi stereo in de auto geluisterd! Maar wat doen we met de achteruitrijcamera? Eerste optie was om deze aan het nummerbord te bevestigen maar de doorvoer van de kabels naar binnen werd dan niet zo eenvoudig. Uiteindelijk besloten om de cam aan de binnenkant van de kleine achterdeur te bevestigen. Van daaruit kunnen de draden via het rubber heel makkelijk naar het dashboard doorgeleid worden. Collega Franz heeft twee rechterhanden en een prachtig 'custom made' aluminium frame gemaakt waarmee de camera makkelijk kantelbaar is. Eerst was het de bedoeling om dit frame met dubbelzijdig plakband te bevestigen maar we hadden nog tien sterke mini-magneetjes liggen. Dus eerst een metalen stripje met dubbelzijdig plakband aan de onderkant van het frame bevestigd en nu is de cam met behulp van de magneetjes op iedere plek aan de acterdeur te bevestigen, zonder plakband, schroeven ed. Alleen wel oppassen voor krasjes! Toen toch nog even liggen klooien omdat ik niet door had dat de zekering van de sigarettenplug defect was. Maar nadat er een nieuwe zekering was geplaats kwam het beeld prima door. Overdag in kleur en 's nacht's in zwart-wit via de infra-rood.
Foto Selectie

 • bushman & car
 • nieuwe wagen
 • janneke's graffitti

  8 nov 2008
  8 nov 2008

  (Advertentie tekst)

  Achteruitrijkamera met zeer goede beeldkwaliteit - 420 TV-Lines resolutie!
  De camera heeft 7 Infrarood LEDs, die bij het invallen van de duisternis automatisch geactiveerd worden. Met een lichtopbrengst van 0,3 LUX kan zelfs bij kaarslicht zeker ingeparkeerd worden. In nachtmodus wordt het beeld in zwart/wit weerggegeven.
  Voor een betere orientatie wordt het beeld automatisch gespiegeld. De camera is waterdicht en wordt eenvoudig dmv. een bijgeleverde Cinch-Videokabel aan een autoradio met monitor aangesloten.

Inbouw Xomax

Hier een overzichtje van de inbouw van de xomax camera. Klik op het plaatje voor een vergroting...

 • Console met videoplug
 • diverse aansluitmogelijkheden
 • camera in alu frame
 • kantelbaar
 • op magneetjes
 • kleine achterdeur
 • close-up
 • close up
 • kabels

Volgend Project:

Inmiddels ook al begonnen met het maken van bedplanken voor een 2- persoonsbed met een lengte van maar liefst 2 mtr! Handig voor als we ergens gaan overnachten of voor een korte kampeertocht...


asp web stats

 

add